Bubisher “una biblioteca al desert”

Es tracta d’un projecte de reforç i recuperació de la llengua espanyola així com de suport a la formació en àrab als campaments de refugiats sahrauís a la hammada algeriana. Fonamentalment, s’obren  les portes de la cultura a un poble cada vegada més tancat en sí mateix per la seva situació d’abandonament per part de la comunitat internacional.
En l’actualitat, el Bubisher està ubicat als campaments de Smara i Ausserd, compta amb dos bibliobusos que aproximen el material bibliogràfic als diferents barris d’aquests campaments. A més a més, una biblioteca fixa  que requereix un manteniment permanent, tant en infraestructures com en fons bibliogràfics.
L’associació ha participat aconseguint una subvenció, gràcies a la Paeria de Lleida, per ajudar a mantenir viu el projecte.
Per més informació sobre el projecte podeu adreçar-vos a la seva pàgina web: www.bubisher.org

Objectius del programa

Aproximar llibres a infants i adults tant en castellà com en àrab .

Crear club de lectura per fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements així com dissenyar tallers per a dones.

Fomentar la lectura a les escoles amb la col·laboració dels mestres de les escoles existens.

Instruir monitors capaços de transmetre a la població, sobretot jove, el desig d’integrar-se en un món en el que és imprescindible estar ben format.

Bubisher

Bubisher

fes click aquí per accedir a l'àlbum

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes ACEPTAR

Aviso de cookies