Bubisher

Bubisher “una biblioteca al desert”

Es tracta d’un projecte de reforç i recuperació de la llengua espanyola així com de suport a la formació en àrab als campaments de refugiats sahrauís a la hammada algeriana. Fonamentalment, s’obren  les portes de la cultura a un poble cada vegada més tancat en sí mateix per la seva situació d’abandonament per part de la comunitat internacional.

En l’actualitat, el Bubisher està ubicat als campaments de Smara i Ausserd, compta amb dos bibliobusos que aproximen el material bibliogràfic als diferents barris d’aquests campaments. A més a més, una biblioteca fixa  que requereix un manteniment permanent, tant en infraestructures com en fons bibliogràfics.

L’associació ha participat aconseguint una subvenció, gràcies a la Paeria de Lleida, per ajudar a mantenir viu el projecte.

 

Per més informació sobre el projecte podeu adreçar-vos a la seva pàgina web: www.bubisher.org

Objectius del programa

Aproximar llibres a infants i adults tant en castellà com en àrab.

Crear club de lectura per fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements així com dissenyar tallers per a dones.

Fomentar la lectura a les escoles amb la col·laboració dels mestres de les escoles existens.

Instruir monitors capaços de transmetre a la població, sobretot infants i adolescents, el desig d’integrar-se en un món en el que és imprescindible estar ben format.

Fotografies del projecte

Fes ‘click’ damunt la fotografia per veure més imatges

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes ACEPTAR

Aviso de cookies
CA