CONEIXEM INTERCANVIEM

Aquest projecte té la voluntat de promoure un intercanvi cultural i educatiu entre nens de l’escola Doctor Serés d’Alpicat (Lleida) i nens de l’escola  Victimes de Swetto d’Auserd (campaments de refugiats sahrauís de Tinduf, Algèria). Es tracta, doncs, d’un intercanvi de coneixement mutu i aprenentatge entre ambdues escoles  amb la finalitat d’enriquir a tota la comunitat educativa, transmetent valors d’empatia, solidaritat, cooperació…

En el transcurs del projecte es realitzen activitats adaptades als diferents cicles en les quals es produirà un material per l’intercanvi.

Aprofitant el desenvolupament del projecte es duu a terme una recollida de material escolar per intentar pal·liar l’escassetat d’aquest en els campaments.

Primerament es realitzen sessions de presentació a tots els cursos de primària de l’escola catalana per tal de contextualitzar la situació dels campaments.

 

        • Al cicle inicial es realitza un memory en el qual els alumnes dibuixen aspectes quotidians de la seva cultura, el lloc on viuen, escola, etc.
        • Al cicle mitjà s’escriuen diverses cartes per donar a conèixer el seu entorn familiar.
        • Al cicle superior es realitza un diccionari visual. Els alumnes busquen o dibuixen imatges sobre materials, llocs, menjar i altres aspectes de la nostra cultura acompanyant-los d’una breu descripció en castellà.

Es recullen totes les activitats i s’enllaça amb el projecte Joves a Terreny. Aquests joves són els que se n’encarreguen de fer l’intercanvi de treballs als campaments de refugiats. A l’escola sahrauí treballen amb aquestes activitats amb els alumnes d’una escola de la wilaya d’Auserd.

El material elaborat per part dels alumnes sahrauís és retorna i es treballa per part dels alumnes de l’escola de Lleida, que decideixen quines noves activitats i materials es realitzaran en el següent projecte.

Es realitza també una plantada de Haima al pati de l’escola que inclou activitats relacionades amb el projecte.

Destacar que durant el transcurs del projecte es realitzen fotografies i vídeos per documentar-ho i fer-ne partícip a tota la comunitat educativa i el seu entorn.

Video de Coneixem intercanviem

Fotografies del projecte

Fes ‘click’ damunt la fotografia per veure més imatges

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes ACEPTAR

Aviso de cookies
CA