joves a terreny

Aquest projecte està inclòs dins d’una línia d’actuació que l’Ajuntament de Lleida denomina cooperació directa bilateral, que suposa el suport de municipi a municipi, en aquest cas el suport com a ciutat al poble sahrauí.

Amb aquest tipus d’actuacions es pretén que diferents col·lectius locals participin en el desenvolupament d’accions, in-situ, en els campaments de refugiats, fomentant alhora el coneixement de la causa sahrauí i l’intercanvi entre les dues cultures.

Un projecte d’Educació per al Desenvolupament que conste de diverses etapes.

En la primera etapa es fa una formació a alumnes majors de 18 anys de diferents classes de l’IES Ronda i l’INS Torreviçens, Col·legi Episcopal i INS Joan Oró, centrada en un acostament a la realitat del planeta (causes i conseqüències de la pobresa, diferències Nord-Sud, …) per entendre la situació que viuen les persones refugiades.

A partir d’aquesta formació s’ofereix la possibilitat als alumnes que hi han assistit  a redactar una carta de motivació. Després, una comissió de selecció conversa amb cada alumne per conèixer més a fons els seus interessos i basant-nos en diferents paràmetres que hem anat anotant, es fa la sel·lecció.

Un cop seleccionats els alumnes que viatjaran, es passa a la segona etapa, on s’aprofundeix en les motivacions i el significat de fer un viatge als camps de refugiats sahrauís.

La tercera etapa consta d’un viatge a terreny. Els alumnes seleccionats portaran a terme un viatge d’aprenentatge d’entre deu i dotze dies, en què visitaran diferents projectes socioeducatius als campaments de persones refugiades a Tindouf. Viuràn amb famílies sahrauís i faran pràctiques a diferents centres segons els estudis que estiguin cursant i les motivacions que hagin mostrat.

El projecte culminarà amb una quarta fase en què els alumnes que han viatjat a terreny seran agents d’educació per la transformació social en el seu entorn més proper. En diferents espais, des del propi centre educatiu fins a altres àmbits ciutadans, posaran en marxa xerrades, audiovisuals, exposicions i altres iniciatives per fer arribar la seva vivència a la ciutadania lleidatana.

Aquesta última fase s’allarga durant tot el curs escolar i coincideix amb l’inici de la següent edició d’aquest projecte d’Educació per al Desenvolupament, de manera que els alumnes que han viatjat podran transmetre la seva experiència als que optaran a anar al Sàhara l’any següent.

DESCOBREIX LES EXPERIÈNCIES DELS PARTICIPANTS AL PROJECTE

 Carta Motivacional viatge a terreny

Fotografies del projecte

Fes ‘click’ damunt la fotografia per veure més imatges

Video de Coneixem intercanviem

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes ACEPTAR

Aviso de cookies
CA